Työnohjaus

Työnohjaus­

Uteliaisuus oman ajattelun, toiminnan ja jaksamisen tarkasteluun suhteessa työhön ja työympäristöön ovat työnohjausprosessin avainasioita. Työnohjauksen pyrkimyksenä on avata keskustelulle turvallinen areena, jossa muodostuu tila tulla kuulluksi pohdintoineen ja ihmettelyineen. Avoimuus kaikenlaisille ajatuksille ja kokemuksille avaa tien uudenlaisille luoville näkökulmille. On myös tärkeää välillä pysähtyä huomaamaan, mitä itselle oikeasti kuuluu, ja kysyä ” Miten voin ja jaksan tänään?”

Parhaimmillaan työnohjauksessa muiden kanssa syntyy dialogisuutta ja oppivan organisaation ilmiö: yhdessä jaetut ajatukset ja kokemukset muodostavat itsereflektiota, luovuutta ja näin jaettuna uudenlaista arvokasta tietoa. Työnohjauksen avulla yksilön luovuus työntekijänä kirkastuu ja tuottaa uudenlaista innovatiivisuutta.

Työnohjauksessani voit vaihdella työnohjausympäristöä haluamallasi tavalla. Voit olla siellä missä ajatuksen virtauksesi on parhaimmillaan: työhuoneella, etäyhteyden päässä, ryhmätilassa tai vaikkapa luonnossa. Tärkeintä on, että voit hetkeksi irtaantua omien ajatustesi äärelle ja heittäytyä flowhun.

Työnohjaukseen voidaan liittää syventävänä osiona psykofyysinen tarkastelu, jolloin työntekijän oma hyvinvointi tulee huomioiduksi aivan erityisellä tavalla. Kun psykofyysinen olo on hyvässä tasapainossa, on työn tekeminen mielekästä ja se heijastuu myös sinne tärkeimpään eli kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, omaan arkeen.

Kutsun mielelläni Sinut tai työyhteisösi tutustumaan työnohjaustapoihini, ja erityisesti psykofyysisiin ja luontopainotteisiin metodeihin. Olethan yhteydessä!

                                                                                                 – Saija