Yhteystiedot

Saija Tahkola

  • Psykoterapeutti (trauma- ja sensomotorinen viitekehys)
  • Perhepsykoterapeutti 
  • Seksuaalineuvoja
  • Neuropsykiatrinen valmentaja
  • Työnohjaaja 

Polkuni terapiamaailmaan on kulkenut lasten- ja nuorten terapioista kohti aikuis- ja perhepsykoterapiaa syventyen psykofyysisiin kehomieli-psykoterapioihin. Sensomotorisena trauma­psyko­terapeuttina ymmärrän laajemmin ihmismielen selviytymismekanismeja ja neurobiologiaa.

Nuorten kanssa työskentely on ollut aina lähellä sydäntäni. Nuorten mieli on avoin ja herkkä, ja se on valmis uuteen, kun askelmerkit ovat riittävän turvalliset. On ollut upeaa olla mukana monissa nuorten kasvutarinoissa.

Sama koskee kehomieli-terapiaa. Keho on herkkä ja sen tuntemusten ymmärtäminen on avannut ihan uudenlaisen maailman. Se miten reagoimme ja koemme kehollisesti, kertoo tavastamme olla läsnä tai ei läsnä itsemme ja muiden kanssa. Samalla kun opettelemme terapiassa ymmärtämään itseämme, olemme koko ajan suhteessa ympäristöömme. Terapiassa rakennamme ensin hyvän ja turvallisen olon kokemusta itselle, ja sitten ympäristöön. 

Itselleni luonto on ympäristönä  rentouttava ja aisteja herättelevä. Jo ensiaskeleistani olen saanut kokea pohjoisen upeat tunturimaisemat, ja myöhemmin aikuisena jatkanut matkaa Keski-Euroopan vuorihuipuille. Luonto löytyy meille jokaiselle läheltä, jos vain avaamme silmämme sille.

Olen saanut psykoterapiakoulutusten lisäksi koulutusta kehoterapeuttisiin menetelmiin, mm. sensomotorinen terapia, TRE- ja EMDR-terapia sekä psykofyysisiin hoitomenetelmiin. Lisäkoulutuksina minulla on seksuaalineuvojan ja neuropsykiatrisen valmentajan koulutukset. Olen 2023-25 psykofyysisessä työnohjaajakoulutuksessa jossa huomioidaan ympäristö- ja planetaariset näkökulmat. Taustaltani olen pedagogi, seikkailupedagogi ja sosiaalialan kehittäjäosaaja, YAMK. Terapiassa hyödynnän luovia menetelmiä.

Kaupintie 11 b
00440 Helsinki
 040 847 4524
saija.tahkola@terapinova.fi

Anu Kivinen

Tieni TerapiNovan psykofyysisen toiminnan pariin on kulkenut Meksikon kautta, missä erilaisilla kehopsykoterapiasuuntauksilla on pitkä perinne.  Siellä sain integratiivisen kehopsykoterapeutin koulutuksen, jonka jälkeen erikoistuin pehmeään ja syvältä luotaavaan biodynaamiseen kehopsykoterapiaan. Lisäksi olen opiskellut syvähengitystyöskentelyä ja erilaisia Rebirthing – menetelmiä, jotka voivat auttaa tuomaan tietoisuuteen elinaikaisia syväänjuurtuneita uskomuksia, ja vähitellen päästämään niistä irti.

Psykofyysinen terapiatyö on ollut keskeinen osa elämääni jo viisitoista vuotta. Omaa  vastaanottoa olen pitänyt Meksikossa kahdeksan vuoden ajan.  

Vuosien saatossa vahvistuneen vakaumukseni mukaan psykoterapiaprosessin keskiössä ei kuitenkaan ole mikään tietty tekniikka, vaan turvallinen terapeuttinen suhde. Biodynaaminen lähestymistapa kuuntelee kehoa myötätuntoisesti ja kunnioittaa jokaisen omia rytmejä, mikä auttaa luomaan turvaa ja avautumaan omalle itselle ja toiselle. Terapiatapaamisissa kehollisesti koettu ja sanoiksi puettu luo uutta perustaa aidommalle yhteydelle itseemme, muihin ja ympäröivään maailmaan.

Työssäni luotan kehon viisauteen ja läsnäolon voimaan. Olen kiitollinen siitä että saan  kohdata ainutlaatuisia ihmisiä. Niin asiakkaani kuin omat kokemukseni ovat opettaneet näkemään monissa elämän haasteissa mahdollisuuksia kasvuun.

Ennen terapiaopintoja valmistuin Jyväskylän yliopistosta (FM), missä opiskelin kieliä ja antropologiaa. Jatkoin kulttuurintutkimuksen ja taiteen vastaanottamisen opiskelua ja osallistuin tutkimustyöhön ja taidekasvatusprojekteihin Meksikossa. Opetustyöstä yläkoulussa ja lukiossa minulla on 15 vuoden kokemus Meksikossa ja Suomessa.  Lapset, nuoret ja nuoret aikuiset ovatkin aina olleet sydäntäni lähellä.

Vapaa-aikanani hakeudun luontoon liikkumaan tai loikoilemaan, ja haluan oppia lisää luontoyhteydestä voimavarana. Päivittäisessä elämässäni tarvitsen musiikkia ja iloitsen taiteesta myös jokaisen ulottuvilla olevana ilmaisukanavana.

Työskentelen  suomeksi, espanjaksi tai englanniksi.